Home > activiteiten > 40-dagen projecten > Samen één

Samen één

samen_een.png

Samenvatting
Samen één, zeggen we in de gemeente van Christus tegen elkaar. We zijn met elkaar verbonden in Christus en daarmee één in het geloof. We verlangen ernaar om aan die verbondenheid handen en voeten te geven. Kenmerk van onderlinge liefde is dat jouw geluk steekt in het geluk van de ander, net zoals Jezus dat liet zien in zijn leven op aarde. Wat betekent dat concreet in de kerk? Het boekje ‘Samen één’ wil je helpen om te gaan met onderlinge verschillen binnen de gemeente.

Samen één is geschreven door: Koert van Bekkum, dominee Atze Buursema, Janne Buursema, Henk Geertsema, Dorine Heij, Aad Kamsteeg, Erik de Visser en Tiemen, Anita en Anne Zeldenrust. Verwachte uitgavedatum (Uitgeverij de Vuurbaak): najaar 2013.

Thema’s
Week1: Talen van de Liefde
Week 2: Generaties komen en gaan
Week 3: Ervaren en beleven
Week 4: Gaven en talenten
Week 5: Taken en rollen
Week 6: Droomkerk

Ideeën voor in de kerkdiensten
Een idee is om elke week ‘Professor Eensteen’ (gespeeld door een gemeentelid) tijdens het ‘kindmoment’ te laten binnenkomen. Gekleed in een lange witte jas en met bril doet hij 6 weken lang onderzoek naar de eenheid in de gemeente. In samenwerking met iemand die aan de kinderen het betreffende thema uitlegt komt hij er tussendoor om op ludieke wijze te ontdekken wat niet eenheid bewerkt. Zo komt hij met het idee dat iedereen dezelfde hobby’s moet hebben, of dezelfde achternaam, in dezelfde dingen goed moet zijn, et cetera. In het verlengde van het thema en van wat de professor vertelt, gaan de kinderen thuis ook diverse proefjes doen.

In deze Youtube-video kun je een voorbeeldliedje beluisteren van professor Eensteen waar iedereen dan fan van zou moeten worden (met als doel één te zijn).

Je kunt hier werkbladen downloaden met proefjes en opdrachten voor kinderen.